Depilacija z voskom

Depilacija z voskom je bila znana že pred davnimi časi. Egipčanska kraljica Kleopatra katere lepota je bila legendarna v teh davnih letih, je odstranjevala dlake na telesu s pomočjo sladkorja. Nekateri viri pravijo, da je Kleopatra za depilacijo uporavljala tudi vroči vosek.

depilacija z voskom

 

Že Kleopatra je za depilacijo uporavljala vroči vosek.

Depilacija z voskom in njene prednosti

Za razliko od drugih vrst depilacij, depilacija z voskom zagotavlja dolgoročni učinek. V trenutku, ko se odstrani vosek, se skupaj z njim odstrani tudi dlaka, ker se ona potegne ven s korenino in tako posledično obnavljanje dlake traja dlje časa.

Toda glavna prednost strokovnega odstranjevanja dlačic z voskom je, da postopno popolno izginjejo neželene dlake. Z rednim odstranjevanjem se dejavnost lasnih mešičkov močno zmanjša in rast dlake postane zelo počasna. Dlake rastejo veliko tanjše in mehkejše, kot so bile prej. Vprašanje “kako se znebiti dlak?” vas ne bo več posebej bremenilo.

Obstajajo primeri, ko je redna depilacija z voskom popolnoma ustavila rast dlak. Najbolj očitna prednost depilacije je njena ugodna cena.

Glavna prednost strokovnega odstranjevanja dlačic z voskom je, da postopno popolno izginjejo neželene dlake.

Kako se izvaja depilacija z voskom in koliko to boli?

Kozmetičarka enakomerno nanese na kožo ogreti kozmetični vosek. Na rokah in nogah se uporablja topel vosek. Na bolj občutljivih področjih, kot so obraz, pazduhe, področje bikinija in brazilske depilacije pa se uporablja vroč vosek. Po tem se vosek prekrije s trakom (uporablja se vosek za depilacijo s trakom) in odstrani z enim hitrim gibom v smer proti rasti dlak.

Kot rezultat, je koža popolnoma gladka in žametna. Zaradi tega učinka se splača malo potrpeti. Vendar v sodobni kozmetiki obstajajo sredstva, ki lahko zmanjšajo bolečine in depilacija z vročim voskom poteka lažje. Na primer, poseben vlažilni gel, ki se uporablja neposredno na kožo pred postopkom.

depilacija z voskom - poseg

 

Kot rezultat, je koža popolnoma gladka in žametna.

Kako pogosto se izvaja depilacija z voskom?

Depilacija z voskom je priporočljiva 1-krat mesečno. Zakaj? Kot pravilo, učinek depilacije z voskom traja vsaj 2-3 tedne. Že čez 1 teden so dlačice dovolj dolge in depilacija se lahko ponovi. Če se depilacija izvaja redno, je lahko trajanje delovanja zelo dolgo.

Depilacija z voskom je priporočljiva 1-krat mesečno.

Depilacija z voskom in kontraindikacije

Depilacija z voskom je strogo prepovedana za izrazite krčne žile in prisotnost razjed na koži, tem več za sladkorne bolnike. Ko se izvaja depilacija, morate biti pozorni na to, da se kozmetičarka ne dotika znamenj ali bradavic na koži kljub temu, da oni niso neposredna kontraindikacija za izvajanje postopka.

Strokovna kozmetičarka je vedno previdna in izvede depilacijo, ne da bi prizadela neoplazme.

Zakaj se odločiti za depilacijo v Studiu Viktorija?

  1. Zaradi strokovnosti.
  2. Zaradi dolgoletnih izkušenj.
  3. Ker se stranke vedno znova vračajo zadovoljne in se zahvaljujejo.
  4. Pri nas vam bom pomagala in svetovala kako dosežete lepši in bolj zdrav videz kože.
Zato ne odlašajte in si še danes rezervirajte termin obiska.