O meni

separator

Moje ime je Evgenija Markež. Sem Rusinja. Rojena sem bila v Ukrajini, kjer sem tudi živela, v mestu Simferopol.

Doma sem diplomirala na več univerzah in šolah. Sprva sem bila po izobrazbi učiteljica ruskega jezika in književnosti, a sem hitro ugotovila, da to ni to … Po 7 letih od zaključka faksa sem spoznala, da noro privlači me masaža, zato sem se vpisala na tečaj terapevtske masaže na medicinski fakulteti v mojem mestu. A to mi ni bilo dovolj in ponovno sem se vpisala na univerzo, na fakulteto za fizično rehabilitacijo. Učili so nas najboljši zdravniki in kiropraktiki našega mesta. Dobili smo znanje, ki ga v zahodni Evropi enostavno ni.

2 meseca pred diplomo sem ugotovila, da želim svoje znanje še bolj poglobiti in sem se vpisala na fakulteto za splošno medicino ter postala feldšer. Tega poklica v Sloveniji ni. To je nekaj takega, kot reševalec, samostojni zdravstveni delavec nekje v vasi, v gorah, na bazah, ki so daleč od civilizacije. Moje znanje se je močno razširilo. Naučila sem se prepoznati simptome, postavljati diagnoze, šivati rane, dajati injekcije, infuzije, biti prisotna pri porodu, nuditi prvo pomoč in reševati življenja. Zelo sem si želela študirati naprej in postati zdravnica, vendar se je moje življenje drastično spremenilo.

Takoj po študiju, leta 2011 sem se poročila in preselila v Slovenijo, kmalu za tem se mi je rodila hči Viktorija. Življenje z možem ni šlo dobro in sva se razšla. Ostala sem sama z enoletno hčerko, popolnoma brez podpore moža ali kogar koli drugega. Ampak nisem obupala, ker imam močan značaj, pametno glavo in spretne roke)))

Več o moji zgodbi lahko izveste na mojem instagram računu v aktualnih zgodbah.

Delala sem na dveh delovnih mestih: kot pomočnica kiropraktika in v domu za ostarele na Fužinah. Obe službi mi nista bili všeč, pritiskali sta name, nista prinašali užitka, ker nisem bila neodvisena – nisem bila JAZ …

Po 2. letih sem odprla s.p., najela prostor z masažno mizo in začela delati samostojno. Ljudje so me takoj našli. K meni so prihajali dobesedno v družinah, družbah, množicah. Število mojih strank se je eksponentno povečevalo vsak dan. Kmalu sem delala po 10 ur na dan, saj sem morala si vzeti čas, da sem sprejela vse stranke. Zakaj je bilo tako? Ker imam zlate roke, veliko izkušenj, iskreno naklonjenost ljudem in edinstveno znanje, ki sem ga prejela v najboljših izobraževalnih ustanovah in od najboljših učiteljev.

Hkrati sem nadaljevala s študijem. Leta 2017 sem končala Srednjo kozmetično šolo Zavod AI in postala kozmetična tehnica. Malo kasneje kasneje za tem sem zaključila izobraževanje v Inštitutu bioterapije in dobila naziv Beauty expert. Zato imam neprecenljiva praktična znanja na področju naravnega pomlajevanja obraza. Leta 2021 sem potrdila rehabilitacijsko diplomo, uradno pridobila poklic fizioterapevtke in postala članica Fizioterapevtske zbornice Slovenije.
Danes nadaljujem študij na Moskovski akademiji za medicinsko kineziologijo in manualno terapijo, ki jo je ustanovila profesorica Ljudmila Vasiljeva. Hkrati preučujem vprašanja psihosomatike na inštitutu Gordejeva v Rusiji, delam na sebi preko transformacijskih tečajev Ane Lapine in študiram ER in EMDR terapije, ki vam omogočajo, da v podzavesti uničite nepotrebne podzavestne naravnanosti in vgradite pravilne in potrebne scenarije, ki vodijo do sprememb na vseh področjih življenja, do uspeha, blaginje in zdravja.

Preučujem vpliv čustev na notranje organe in človeški skeletni sistem. Trenutno pišem o tem knjigo.

Sem učenka Vladimirja Bronnikova, pri nas znanega bioenergetika, učim se zdraviti ne le fizično, ampak tudi energijsko.
Sedaj ne izvajam samo prakse v svoji ordinaciji, ampak tudi ustvarjam transformacijske tečaje, ki spreminjajo zavest, odnos do sebe in omogočajo ljudem, da spremenijo svoje življenje in svet okoli sebe. Ne zdravim le telesa, kajti s pomočjo EMDR pomagam odpravljati psihološke programe, ki so se naselili v podzavesti in telesu povzročajo bolečino.

Moj potencial je neomejen. On je tako velik, da ga moram deliti z vami. Zato sem se odločila, da odprem svojo šolo, kjer vas bom naučila vsega, kar znam sama. Začela bom z najpreprostejšim, od osnov – z protibolečinsko masažo hrbta. Kaj bi lahko bilo lažje? )))

Zdravljenje in poučevanje ljudi je moje pravo poslanstvo in duhovni klic. To niso samo velike besede. To je čista resnica!

Evgenija Markež

Kontaktne informacije