POLITIKA PIŠKOTKOV

STUDIO VIKTORIJA, EVGENIJA MARKEŽ s.p. in ANEVIKA d.o.o. (v nadaljevanju “ STUDIO VIKTORIJA, EVGENIJA MARKEŽ s.p.“ ali “mi“) na svoji spletni strani uporablja piškotke in podobne tehnologije, ki omogočajo pridobivanje podatkov. Ta politika piškotkov vsebuje vse informacije o tem katere piškotke uporabljamo, za kaj jih uporabljamo in kako lahko sami urejate nastavitve piškotkov na naši spletni strani.

Za kakršnekoli dodatne informacije o uporabi piškotkov, smo vam na voljo na: (info@studio-viktorija.si).

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se ob obisku naše spletne strani shranijo na vašo napravo. Piškotki opravljajo različne funkcije, ki so podrobneje opredeljene spodaj. Piškotke lahko na vašo napravo naložimo mi ali pa piškotke naložijo tretje osebe.

Piškotke glede na funkcijo, ki jo opravljajo ločujemo na: nujne, funkcionalne, analitične in oglaševalske. Glede na to kdo namesti piškotke na vašo napravo pa ločujemo t.i. lastne piškotke (tudi first party cookies), ki jih namestimo sami in piškotke, ki jih namestijo tretje osebe (tudi third party cookies).

Katere piškotke uporabljamo?

1. Nujni piškotki so tisti, brez katerih naša spletna stran ne deluje.

Te piškotki vas ne morejo identificirati in se naložijo zgolj za to, da vam omogočimo pravilno prikazovanje naše spletne strani.

Te piškotki so vedno aktivni, vi pa jih lahko izključite z izbiro ustreznih nastavitev v brskalniku. Izbris nujnih piškotkov lahko povzroči okrnjeno delovanje naše spletne strani ali pa onemogoči določene funkcije spletne strani.

2. Funckionalni piškotki so piškotki, ki vam omogočajo, da si našo spletno stran prilagodite svojim željam in preferencam.

Funkcionalni piškotki vam tako omogočajo:

 • Da si naša spletna stran zapomni vaše nastavitve piškotkov;
 • Shranjevanje prijavnih podatkov ob ponovni prijavi.
 • Poročanje o nedelovanju naše spletne strani.

Funkcionalne piškotke bomo uporabili, v kolikor se boste z uporabo strinjali. Te piškotke lahko vedno izklopite v okviru orodja za nastavitev piškotkov, ki ga uporabljamo. Dodatno, pa imate možnost piškotke izbrisati tudi v samem brskalniku.

3. Analitični piškotki so piškotki, ki nam povedo, kako uporabniki uporabljate našo spletno stran, kakšen je obisk naše spletne strani in katere vsebine so najpogosteje obiskane.

Ti piškotki nam omogočajo izdelavo analiz, na podlagi katerih bolj razumemo delovanje naše spletne strani in jo lažje optimiziramo, da bo uporabnikom čim bolj prijazna in učinkovita.

Te piškotki merijo naslednje parametre o naši spletni strani:

 • Podatke o lokaciji iz katere se dostopa do spletne strani,
 • Podatke o času ob katerem se dostopa do spletne strani,
 • Podatki o trajanju uporabe
 • Podatki o tem kateri deli strani so največkrat obiskani
 • Podatke o številu obiskov naše spletne strani.
 • Podatki o hitrosti prenosa spletne strani.

Analitične piškotke bomo uporabili, v kolikor se boste z uporabo strinjali. Te piškotke lahko vedno izklopite v okviru orodja za nastavitev piškotkov, ki ga uporabljamo. Dodatno, pa imate možnost piškotke izbrisati tudi v samem brskalniku.

4. Oglaševalski piškotki so piškotki, ki nam omogočijo, da naše oglase, prilagodimo vašim preferencam.

Te piškotki zbirajo:

 • informacije o vaši aktivnosti na spletu,
 • o vaši uporabi naše spletne strani,
 • podatke o vaši napravi (zbira se IP naslov, MAC naslov, informacije o napravi in brskalniku).

Na podlagi teh informacij se ustvari vaš uporabniški profil, s katerim vam lahko ponudimo bolj zanimive oglase, ki ustrezajo vašim navadam in interesom. Hkrati pa lahko z uporabo piškotkov preprečimo, da bi se oglasi, ki se vam prikazujejo neprestano ponavljali.  Prav tako nam ti piškotki pomagajo, da vam in vam podobnim uporabnikom ponudimo oglase na socialnih omrežjih.

Oglasne piškotke bomo uporabili, v kolikor se boste z uporabo strinjali. Te piškotke lahko vedno izklopite v okviru orodja za nastavitev piškotkov, ki ga uporabljamo. Dodatno, pa imate možnost piškotke izbrisati tudi v samem brskalniku.

Točen seznam piškotkov in njihovo opredelitev, najdete tukaj.

Kako lahko uredim nastavitve piškotkov?

1. Z uporabo našega orodja

Nastavitve piškotkov lahko vedno uredite na naši spletni strani z uporabo orodja za ureditev nastavitve piškotkov, ki se nahaja na spodnji strani ekrana, pojavi se kot pop-up okno, v katerem lahko izberete katere piškotke želite vklopiti in katere izklopiti.

S tem orodjem imate možnost dovoliti uporabo posamezne kategorije piškotkov, kot so opredeljene zgoraj. Nastavitve lahko kadarkoli spremenite, pri čemer kakršnekoli spremembe nastavitev, veljajo samo za prihodnjo rabo naše spletne strani in ne posega v vaše pretekle interakcije na spletni strani.

V kolikor ste na naši spletni strani prvič, lahko piškotke uredite piškotke v pojavnem oknu.

2. V posamičnem brskalniku

Nastavitve piškotkov lahko ureditev tudi v vašem brskalniku. Opozarjamo vas, da je v tem primeru potrebno urediti nastavitve piškotkov za vsak brskalnik, ki ga uporabljate. Prav tako je možno, da boste zaradi nadgradnje brskalnika ali drugih posodobitev morali ponovno nastaviti tudi piškotke.

Za pomoč pri nastavitvah vam spodaj podajamo linke do navodil za nastavitev v posameznem brskalniku:

Dodatne informacije o tem kako urediti piškotke v posameznem brskalniku pa lahko poiščete tudi  v ovkiru nastavitev posameznega brskalnika.

Katere podatke pridobimo s strani piškotkov in za katere namene jih uporabljamo?

S pomočjo piškotkov zbiramo določene informacije o vas, ki nam pomagajo, da bolje razumemo delovanje naše spletne strani in jo lažje optimiziramo, da vam omogočimo uporabo določenih funkcionalnosti in vam ponudimo vam prilagojene oglase ter preprečimo ponavljanje oglasov.

V te namene zbiramo:

 • Podatke o vaših napravah: (IP naslov, MAC številko, nastavitev privzetega brskalnika);

Koliko časa hranimo informacije, ki jih pridobimo od piškotkov?

Informacije, zbrane s pomočjo piškotkov, hranimo do preklica soglasja z vaše strani. Podatke za potrebe statističnih analiz anonimiziramo; v tem primeru identifikacija ni več mogoča.

Kakšne pravice imate na voljo?

Glede obdelave osebnih podatkov, ki jo izvajamo s piškotki, imate enake pravice kot pri generalni obdelavi osebnih podatkov. Vse pravice in način kako jih lahko izvajate, so opredeljeni v naši https://studio-viktorija.si/politika-zasebnosti/

Spremembe te politike

To politiko piškotkov lahko kadarkoli spremenimo. Veljavna različica politike piškotkov vam je vedno na voljo na: https://studio-viktorija.si/spletni-piskotki/

Kontakt

Za kakršnakoli vprašanja glede te politike se lahko obrnete na nas na: info@studio-viktorija.si .

Povzetek piškotkov

Ime piškotka Namen Namen Zagotavljajo delovanje naše spletne strani Lastni piškotek/piškotek tretje osebe
OTZ Analitika 1 mesec Omogočajo podatke o uporabi naše spletne strani, na podlagi katerih optimiziramo in izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo Google
_ga Analitika 2 leti Omogočajo podatke o uporabi naše spletne strani, na podlagi katerih optimiziramo in izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo Google
_gid Analitika 1 dan Omogočajo podatke o uporabi naše spletne strani, na podlagi katerih optimiziramo in izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo Google
_gat_gtag_UA_* Analitika Sejni Omogočajo podatke o uporabi naše spletne strani, na podlagi katerih optimiziramo in izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo Google
CONSENT Analitika 2 leti Omogočajo podatke o uporabi naše spletne strani, na podlagi katerih optimiziramo in izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo Google
1P_JAR Funkcionalni 1 mesece Omogočajo, prilagoditev naše spletne strani (nastavitev valute, ipd.) Google
NID Funkcionalni 6 mesecev Omogočajo, prilagoditev naše spletne strani (nastavitev valute, ipd.) Google
YSC Funkcionalni Sejni Omogočajo, prilagoditev naše spletne strani (nastavitev valute, ipd.) Youtube
VISITOR_INFO1_LIVE Funkcionalni 6 mesecev Omogočajo, prilagoditev naše spletne strani (nastavitev valute, ipd.) Youtube
privacy_embeds Nujni Sejni Zagotavljajo delovanje naše spletne strani Lastni piškotek
_GRECAPTCHA Nujni Sejni Zagotavljajo delovanje naše spletne strani Lastni piškotek
DSID Oglaševalski 2 tedna Omogočajo prikazovanje prilagojenih oglasov, glede na vaš uporabniški profil Google
IDE Oglaševalski 2 leti Omogočajo prikazovanje prilagojenih oglasov, glede na vaš uporabniški profil Google

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki nam omogočajo pridobivanje podatkov o vas. Uporabljamo različne piškotke, kpri čemer uporabo piškotkov na naši spletni strani izbirate sami.

Več o uporabi piškotkov najdete v naši https://studio-viktorija.si/spletni-piskotki/

Svoje nastavitve lahko kadarkoli spremenite z uporabo našega orodja.

V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, ne da bi izbrali katerkoli ozmed možnosti, se bodo naložili nujni piškotki.