Klasična masaža celotnega telesa se začne s podrobno konzultacijo s stranko, ker je marsikomu ta masaža prepovadana zaradi zdravstvenih težav. Masažnemu terapevtu morate zaupati, kakšne bolezni ali poškodbe imate, kdaj se je to zgodilo in kakšne so posledice. Ta pogovor je še kako pomemben za maserja, da razume, kje se je potrebno osredotočiti in s tem doseže maksimalni masažni učinek s ciljem izboljšanja trenutnega stanja.

Klasična masaža celotnega telesa ima veliko prednosti. Ni potrebno, da se odločite za masažo zaradi bolečine, lahko se pridete na masažo odpočiti od napornega dneva in si nabrati pozitivne energije. Klasična masaža je prijeten in koristen postopek, ki se lahko opravi v vsakem trenutku. Redna klasična masaža celotnega telesa je eden od najboljših načinov preprečevanja bolezni, ki so posledica stresa ali poškodb.

Bulimijo in druge motnje prebave je mogoče pozdraviti s pomočjo masaže, ki pomirja, spodbuja in krepi samozavest. Klasična masaža masaža celega telesa pomaga pri depresiji, anksioznosti, hipertenziji in motnjami spanja. V starosti masaža pomaga premagovati občutek osamljenosti in samote, lahko tudi preprečuje demenco.

Klasična masaža je predvsem koristna za mišični in okostni sistem. Pomirja in sprošča napetost v mišicah ter s tem krepi ohlapne ali utrujene mišice. Rezultat je odvisen izključno od tega, kakšni masažni gibi se uporabljajo – sproščujoči ali stimulativni. V mišico se vrača uravnotežen tonus, spodbujata se krvni in limfni pretok.

Preizkave kažejo, da klasična masaža zmanjša srčni utrip, znižuje krvni tlak, izboljšuje limfni in krvni pretok, sprošča mišice, povečuje prožnost in spodbuja izločanje endorfinov , ki prispevajo k hitremu okrevanju. Čeprav klasična masaža ne povečuje mišično moč, ona lahko spodbudi šibke, neaktivne mišice in s tem delno nadomesti pomanjkanje gibanja in neaktivnosti, ki nastanejo kot posledica bolezni ali poškodbe. S tem klasična masaža zagotovi bolj popolno okrevanje po bolezni ali poškodbi.

klasicna masaza
“Trajanje klasične masaže: 60 minut.”

Klasična masaža, kot rešitev za številne težave?

separator

Sedite ves dan pred računalnikom ali za volanom? Skoraj celo noč gledate v računalnik, le za nekaj ur prenehate, nespečnost, takoj po jutranji kavi znova za računalnik? Zvečer pred očmi vidite kroge, zvezdice in muhe? Vas hrbet boli in vrat se ne obrača? Mislite, da je to normalno, vsaj vsi prijatelji in kolegi imajo podobno? Izrežete strani iz revij z vajami in jih obešate na omaro, iskreno poskušate izvajti, a po dveh tednih prenehate?

Če ste se našli v vsaj enem vprašanju potem je klasična masaža vaš odgovor. Verjemite, življenje se vam bo spremenilo na bolje.

“Življenje se vam bo s klasično masažo spremenilo na bolje.”

Klasična masaža in kdaj je čas za njo?

separator

Običajno greste do zdravnika šele takrat, ko ne morete več hoditi. To je žalostno! Običajno je tak postopek zdravljenja zelo zapleten in drag.
Tudi na masažo greste šele takrat, ko vas nekaj boli: hrbet, vrat, glava … ali po neki poškodbi oziroma, ko vas napoti zdravnik.
Pomagam ljudem že več, kot 12 let, po poškodbah, operacijah, pri skoliozah, degeneracijah, hernijah, vnetjih in številnih drugih bolezni.
Ne potrebujete zboleti, da bi začeli skrbeti zase! Za zdrav organizem in boljše počutje predlagam dva krat letno izvajati kure od 10 do 15 klasičnih masaž.

“Pomagam ljudem že več, kot 12 let.”

Klasična masaža in kdo jo potrebuje?

separator

Klasična masaža se posebaj priporoča za vse pisarniške delavce – menedžerje, računovodje, tajnice, referentke, IT strokovnjake, samostojne podjetnike, ki delajo od doma, kar pomeni, da ure in ure sedijo pred računalnikom v neudobnem položaju in se oddaljujejo od njega samo, da pridejo do hladilnika.

Velja za voznike, ki živijo v prometnih zastojih. Za vodje in podjetnike, na katerih je velika odgovornost, kar pomeni, da so konstantno izpostavljeni stresu.

Tudi za tiste, ki si življenje šteje za preprosto – gospodinje in mlade mame. Njim pravzaprav ni enostavno. “Mladim in zdravim” študentom  sploh ne zavidam – dopoldan predavanja, zvečer domače naloge, ponoči klepetanje s prijatelji na internetu. Spet vsi sedijo in uničujejo svojo hrbtenico.

Pri tem trpijo hrbtenica, mišice, zategnjen vrat in ukleščen optični živec in zaradi nađtetega lahko celo telo boli ter vam posledično gre vse na živce. Pretvorite se v osebo, ki želi zadaviti vsakogar, ki brez konca kliče na mobitel, ste brez energije in ipd. Vam je to znano?

“Klasična masaža se priporoča vsem, ki se umsko in fizično obremenjujejo.”

Zakaj na klasično masažo?

separator

Klasična masaža je eden izmed elementov, iz katerih se oblikuje tako imenovani “zdrav življenjski slog”. Ta pojem vam zveni dolgočasno? Pravilno, ker je za vas to morda samo teorija …

Občutek po klasični masaži je povsem drugačen. Težave, ki ste jih imeli pred masažo, po njej prenehajo. Ko boste poskusili, boste razumeli, da lahko živite na drugačen in boljši način. Takšno življenje je veliko bolj zdravo.

Ko pridete na klasično masažo k pravemu strokovnjaku ali strokovnjakinji, se odpočijete, vendar na zdrav način, ker mišice s tem obremenite in ne v smislu običajnega “počitka” (sede pred televizorjem ali v prekajeni kavarni).

V času klasične masaže delate na sebi, za svoje zdravje, za svojo prihodnost, leže v toploti, v prijetni glasbi, ko vaše zdravje oskrbujejo roke strokovnega maserja ali maserke.

“Imejte se radi in si privoščite več zdravja…”

Postopek

separator

Klasična masaža zajema celotno telo. To je prednostna vrsta masaže, saj omogoča najbolj popoln vpliv na cel organizem. Začne se masaža celega telesa z masažo hrbta, kateremu sledi masaža vratu, ramen in ledvega predela, nato se masirajo noge in roke.

Klasična masaža se začne z drgnjenjem. Masažni terapevt s posebno kremo ali oljem skrbno namaže telo, ogreje glavne mišične skupine in s tem pripravi telo za masažo. V nadaljevanju sledijo tehnike gnetenja. Moč masaže se prilagodi posamezniku odvisno od obstoječih težav, ki jih ima.

Klasična masaža se lahko izvede z različno močjo, s čimer dosežemo sprostitveni ali tonizirujoči učinek. Masažna tehnika lahko vključuje tudi druge vrste masaž, kot na primer anticelulitna, protibolečinska, drenažna. Med splošno masažo je pomembno dobro pregnetiti glavne mišične skupine, normalizirati presnovne procese, spodbuditi procese samozdravljenja, olajšati posledice težav in skrbi.

klasicna masaza - postopek
“Spodbudijo se procesi samozdravljenja.”

Cilj

separator

Koža se očisti od odmrlih celic, se navlaži, pomladi, povečujejo se zaščitne lastnosti kože, kot tudi celotnega telesa.

Sproščajo se glavne mišične skupine, mineva utrujenost, povečuje se vzdržljivost telesa.

Izboljša se stanje krvnih žil, krvni obtok, telo se hitro očisti od škodljivih snovi, napetosti, zmanjšujejo se posledice bolezni.

Izboljša se delovanje živčnega sistema, vsi organi delujejo bolj usklajeno, mineva glavobol, misli postanejo jasnejše.

“Povečuje se vzdržljivost telesa.”

Kontraindikacije

separator

Klasična masaža celega telesa se ne priporoča pri akutnih okužbah, visoki vročini in vnetjih.

“Pri akutni bolečini je prepovedana masaža hrbta, savna in konzumiranje alkohola.”

8 razlogov zakaj je klasična masaža nujno potrebna

separator

 1. Izboljša krvni in limfni pretok.
 2. Zmanjšuje mišične napetosti in bolečine.
 3. Odpravi utrujenost in občutek razdraženosti.
 4. Odpravi napetost v mišicah.
 5. Preprečuje zastrupljanje mišic.
 6. Preprečuje degenerativne spremembe.
 7. Preprečuje hernije diska.
 8. Vspostavi pogoje za samozdravljenje mišic.
“Zato naredite nekaj za svoje zdravje in se naročite še danes. Telo vam bo hvaležno.”

Zakaj se odločiti za masažo v Studiu Viktorija?

separator

 1. Zaradi strokovnosti.
 2. Zaradi dolgoletnih izkušenj.
 3. Zaradi uspešnega odpravljanja bolečin.
 4. Ker se stranke vedno znova vračajo zadovoljne in se zahvaljujejo.
 5. Pri nas vam bom pomagala odpraviti težave.
Evgenija Markež

Kontaktne informacije