Kaj je terapevtska masaža in kako poteka?

separator

Komu je namenjena terapevtska masaža?

separator

Terapevtska masaža je namenjena vsem, ki trpite zaradi bolečine v hrbtu, ramenih, križu, kolkih, kolenih, nogah, podplatih, glavi … Boli tam, kjer je preobremenjeno. Zaradi odvečne obremenitve se mišična vlakna limajo skupaj, fascije (bela prevleka, kot na govejem mesu) se okrog mišic skrajšajo. Tvorijo se trigerne točke (vozli).

V teh točkah se zmanjša prekrvavitev, kopičijo se toksini, nabira se oteklina. Tkivo postane vneto in razboljeno. V takih razmerah zelo trpi hrbtenica. Zaradi pomanjkanja prekrvavitve v mišicah pride do degenerativnih sprememb v hrbteničnih vretencih in medvretenčnih ploščicah. Ploščice se tanjšajo, s časom dobimo protruzije, hernije, zoža se spinalni kanal. Bolečine postanejo neznosne …

Katere težave rešuje terapevtska masaža?

separator

Terapevtska masaža je namenjena odpravi vseh zgoraj naštetih težav. Med masažo se mehčajo trigerne točke, vzpostavlja se prekrvavitev, raztegne se tkivo, podaljšajo se fascije, sprostijo se napetosti v mišicah. Učinek čutite po masaži takoj!

Ko bo terapevtska masaža končana, boste lažje hodili, ker bo križ bolel manj ali bo celo nehal boleti. Roke postanejo bolj funkcionalne, lažje jih dvignete gor.  Bolečine in mravljinčenje v rokah in ramenih, ki so vas matrale ponoči, bodo ponehale. Če niste mogli obrniti glavo zaradi bolečine v vratu, jo boste po masaži lažje obrnili.

Kako dolgo učinkuje terapevtska masaža?

separator

Ena masaža ne bo dovolj za pojav terapevtskiega učinka. Terapevtska masaža učinkuje do 6 mesecev, če je bila izvedena celotna terapevtska kura (10 masaž), saj se učinek od masaže mora nakopičiti v telesu.  Za podaljšan učinek terapevtske kure je priporočljivo, da se terapevtska masaža redno izvaja enkrat na mesec.

V 16-h letih dela sem naredila več, kot 30.000 masaž hrbta. Zato mi lahko zaupate svoje zdravje. Terapevtska masaža je najbolj pogosta storitev v moji ambulanti.

Sprejem naročil

separator

Rezervacija termina

separator

    Obdelavo osebnih podatkov izvajamo na podlagi predpogodbenega odnosa. Več o obdelavi osebnih podatkov vam je na voljo v naši politiki zasebnosti.