Trenutni status
Niste vpisani
Cena
40 €

Lepo pozdravljeni 🤗

Pred vami je zbirka odličnih tehnik, s pomočjo katerih korak za korakom, s svojimi rokami in z ljubeznijo do sebe postanemo čarovniki in čarovnice, zavrtimo čas nazaj in pomladimo obraz ter pozdravimo telo.

Danes, s pomočjo sodobnih znanj in razumevanja principov povezave obraza s telesom je mogoče izgledati bolje, kot pred 10 leti (no, če zdaj nimate 20, seveda🤭). Dokaz temu je moja fotografija z razliko 7 let, kjer pri 43 letih izgledam bolje, kot pri 36.

Evgenija

Ampak zapomnite si eno! Brez zdravega in funkcionalnega telesa pomladiti obraz ni mogoče. Brez zdravega in funkcionalnega telesa obraz ne more biti mlad. Zato je poleg tehnik za obraz zelo pomembno, celo najpomembnejše, delati na zdravju telesa: odpreti ramena, podaljšati vrat, zravnati držo, postaviti na mesto medenico itd.

Brez lepega, ravnega, dolgega, zdravega vratu ni mogoče pomladiti obraza. Drugega podbradka se ni mogoče znebiti, če je vrat skrajšan, nad njim se dviga “vdovja grba”, vrat je nenehno skrčen in boli. Krajši kot je vrat, večji je drugi podbradek, nižje je lasišče, bolj visi zgornja veka, močnejša je oteklina na obrazu, temnejši so kolobarji pod očmi.

Skratka, zdravje telesa je najpomembnejše. Zato tehnike proti staranju obraza ponujam samo v sklopu vaj za telo. Vi, seveda, se boste odločali sami. Kaj boste delali. Če ne delate vaj za telo, ne morete doseči velikih rezultatov za obraz.

Za lažje krmarjenje v morju tehnik proti staranju vam toplo priporočam, da za začetek opravite kratek uvodni tečaj za obraz »Intenziv« (Najdete ga na podstrani »Tečaji«). Tehnike, ki jih ponuja klub »Studio Viktorija« , so zelo globoke. Če do zdaj še nikoli niste delali na obrazu in on ni pripravljen na globok vpliv, je lahko delo z obrazom boleče. Tečaj »Intensive« vas bo nežno uvedel v delo in vaš obraz pripravil na druge, globlje tehnike.

Važna je disciplina in razumevanje, da voda obrabi kamen. Drugače povedano, če si želite pomladiti odraz, to storite le z vztrajnim, vsakdanjim delom na sebi.

Ampak naj se vam nikamor ne mudi. Do sebe ravnamo občutljivo in skrbno, se poslušamo in slišimo.

Ne skrbite, če ne morete opraviti celotnega treninga naenkrat. Začnite z 10-15 minutami. Bolje je kot nič. Postopoma se boste vključili, telo se bo navadilo na gibe, na obremenitve, se naučilo tehnik in stvari bodo šle hitreje.

Delajte po principu 1 čez 1, torej, 1 dan delajte na telesu in 1 dan na obrazu. Naredite si plan, izberite katero koli vadbo za telo in začnite. Nato dodajte tehniko za obraz. Priporočam začeti s tehnik za korekcijo in stabilizacijo medenice, saj medenica je naša osnova, fundament, na katerem temelji celotna zgradba telesa. Pri 99% ljudi medenica je zamaknjena. Zato najdite tretma »Korekcija in stabilizacija medenice« med vajami za medenico in sledite mojim navodilom.

Pa še nekaj. Naši možgani radi razvrednotijo naše dosežke. Nikoli ne zanašajte se samo na spomin, kako izgledate danes. Obvezno naredite slike že danes, v štartu. To je zelo pomembno, saj samo s pogledom v ogledalo ne boste nikoli videli razlike med prej in potem. Navadili smo se videti svoj odsev v ogledalu, zato ne verjemite svojim očem, ampak verjemite fotografijam😄 Slike »prej« in »potem« vam bodo dali točno vedeti, koliko ste napredovali. Spomin pa ne…

Pri fotografiranju strogo držite se navodil, drugače primerjava »prej« in «potem« bo ne resnična. Poleg tega, če pride do težke ali sporne situacije glede vašega uspeha, lahko vedno naredimo primerjalno analizo.

NAVODILA ZA SLIKANJE:

Naredite fotografije v polni dolžini z vseh 4 strani, tako da zajamete desno in levo stran telesa (na sliki s 3, vendar je to samo primer).

navodila za slikanje
navodila za slikanje

NE DELAJTE SELFIE! Vsekakor prosite koga od bližnjih, da vas fotografira.

Fotografije naj bodo posnete v svetlem prostoru, po možnosti podnevi, brez prižganih luči od zgoraj. Stojte obrnjeni proti oknu ali viru svetlobe od spredaj.

Ko fotografirate obraz – pomembno je! Ne smej se, ne mrščite se in ne mežikajte. Zberite lase in jih spnite tako, da NE gredo čez ramena ali okoli vratu. Ne imejte dolgih uhanov, verižic ali ogrlic na vratu🙏 Ramena ne smejo biti prekrita z oblačili, najbolje je, da se slikate zaviti v brisačo. Označite desno stran, na primer majhnim z uhanom v desnem ušesu. Levo uho naj bo brez uhana. Ali za brisačo na desni lahko zataknete trak ali lasnico.

Ko fotografirate v polni dolžini, ne vzravnajte umetno ali dvignite glave. Objektiv naj bo usmerjen naravnost proti vam. Ne zgoraj, ne spodaj! Neposredno na obraz ali telo. Stopala postavite na razdalji 10 cm drug od drugega. Na desno roko si nadenite zapestnico ali trak za lase. Roke naj bodo sproščene, samo “visijo” ob telesu.

Verjemite, te fotofrafije v prihodnosti vam pridejo zelo prav! Naredite jih!

Kontraindikacije za delo na obrazu.

Preden začnete delati na obrsazu, se morate prepričati, da nimate kontraindikacij za to.

Glavne kontraindikacije so:

 • onkološke bolezni;
 • atopijski dermatitis;
 • kožne bolezni na prizadetem območju v akutni fazi;
 • ekcem;
 • psoriaza;
 • dermatomikoza;
 • epilepsija;
 • kardiovaskularne patologije;
 • pljučna tuberkuloza v aktivni fazi;
 • rane na koži obraza;
 • nalezljive bolezni kože;
 • gripa in druga virozna obolenja;
 • visoka temperatura telesa;
 • sistemske krvne bolezni.

Relativne kontraindikacije, ki jih je treba najprej dogovoriti z lečečim zdravnikom:

 • znamenja na tretiranem območju kože;
 • obdobje nosečnosti;
 • alergijske reakcije;
 • starost do 18 let.

Srečno! Zapomnite si, sem z vami ❤️