2022-02-28T18:55:14+01:00

Bolečine v hrbtu

Bolečine v hrbtu so ena najpogostejših pritožb pri delovno sposobnih in starejših ljudeh. Človeška hrbtenica nosi skoraj celotno težo telesa. Sestavljena je iz 33-34 vretenc, ki so povezani z medvretenčnimi diski. Zahvaljujoč tej povezavi se lahko vretenca med seboj premikajo. Križnica in trtica sta posebna dela hrbtenice. Križnico tvori pet vretenih vretenc, trtica pa je majhni del hrbtenice, ki ne opravlja podporne funkcije.

2022-02-28T18:55:27+01:00

Terapevtska masaža hrbta

Terapevtska masaža je namenjena vsem, ki trpite zaradi bolečine v hrbtu, ramenih, križu, kolkih, kolenih, nogah, podplatih, glavi … Boli tam, kjer je preobremenjeno. Zaradi odvečne obremenitve mišična vlakna limajo se skupaj, fascije (bela prevleka, kot na govejem mesu) okrog mišic skrajšajo se. Tvorijo se trigerne točke (vozli).

2022-02-28T18:51:59+01:00

Klasična masaža

Klasična masaža je glavna iz vrste masaž, ki spodbuja preprečevanje in zdravljenje različnih bolezni, tako fizičnih kot psihičnih, pospeši okrepitev mišično-skeletnega sistema in normalizira delovanje notranjih organov. V eni seji je lahko celotna ali delna (masira se samo hrbet ali samo vrat in glava). Klasična masaža se lahko imenuje “osnovna”, ker je na njeni osnovi ustvarjenih več vrst masaž : terapevtska masaža, masaža z aromatičnimi olji, anticelulitna masaža, limfna drenaža in podobno.

2022-02-28T18:52:57+01:00

Protibolečinska masaža hrbta

Nepravilna drža, delo za računalnokom, slabi pogoji za delo, premalo gibljiv način življenja pripeljejo do ukrivljenosti v hrbtenici, kar povzroča mišično napetost okoli ukrivljenosti. Napeta mišica stiska krvne žile, arterije, kapilare in živce, s tem se omeji pretok krvi čez mišico, kar povzroči zastoj limfe. Kri je življenje za mišico, ker z vodo, aminokislinami, glukozo, vitamini, minerali in kisikom hrani mišično tkivo. Funkcija krvi in limfe je med drugim tudi odnašati nesnago iz mišice.

2022-02-28T18:50:42+01:00

Najbolj priljubljena masaža v Studiu Viktorija

S protibolečinsko masažo zmehčamo otrdele mišice, pospešimo prekrvavitev in odtok limfe. Bolečina izgine in se poveča gibljivost hrbtenice. S tem se izboljša kakovost življenja. Ruska tradicionalna in alternativna medicina sta združene, zato vsak redni zdravnik priporoča terapijo desetih masaž. Zakaj? Po prvih treh obiskih se organizem šele navadi na masažo. Izboljša se prekrvavitev mišice kar lahko povzroči reakcijo, ki se izraža z bolečino v mišici. V naslednjih treh ali štirih obiskih se hrbtenica prepusti zdravljenju, rezultati zdravljenja so zelo uspešni, ker bolečina popolnoma izgine.