Project Description

Čiščenje obraza je ključno za lepši videz kože. Danes je veliko metod za izvedbo tega magičnega rituala. Obstaja časovno preizkušena mehanska, vakumska, ultrazvočna in kemična metoda.

ciscenje obraza

Zakaj je čiščenje obraza nujno potrebno?

separator

Akne, ali, kot pravijo kozmetologi, komedoni se naselijo na kožo v več kot 80% primerov. Za pojav aken je dejansko kriv način življenja ljudi živečih v mestih.

Naše lojne žleze nenehno proizvajajo loj, posebno mastno snov, namenjeno zaščiti kože pred izsušitvijo in škodljivimi vplivi iz okolja. Najprej se loj pojavlja na površini kože in se potem meša s keratiniziranimi luskami. Ob normalnem ciklusu obnovitve celic se koža očisti samostojno.

Čiščenje obraza je pomembno tudi zaradi raznih vplivov in sicer stresa, hormonskih nihanj, primankovanja spanca, neregulirane prehrane, zaradi bolezni notranjih organov se proizvodnja sebuma povečuje, cikel obnovitve celic pa se, nasprotno, upočasnjuje. Zaradi tega se umazanija s površine kože odstrani bolj redko, lojnice se zamašijo in povečajo ter posledično ne delujejo več normalno. Iz tega razloga se na površini pojavijo nam znane črne pike.

Ker se komedoni nahajajo globoko v notranjosti kože, vam ne bodo pomagale kreme, pilinge in maske. Olajšajte si življenje vaše kože ter jo naredite gladko in estetsko privlačno zato se naročite na strokovno čiščenje obraza v kozmetičnem salonu.

Marsikdo pod vplivom slabih nasvetov negativno gleda na čiščenje obraza. Pogosto so to strahovi o neprijetnih posledicah, ki jih čiščenje obraza povzroča, kar je zavajanje. Čiščenje obraza nekateri škodoželjno povezujejo tudi s kožnimi obolenji, kot so Rosacea, dermatitis in nastajanje brazgotin. DEJSTVO JE, DA TO NI RES.

Čiščenje obraza ni tako prijetno, vendar še vedno nujen ritual, ki prinaša svoje pozitivne učinke, ki s pravilno izvedbo ne poškoduje kože. Čiščenje obraza je priporočljivo že v obdobju pubertete (takrat, ko lojnice začnejo aktivno delovati).

“Čiščenje obraza je ključno za lepši videz kože.”

Ultrazvočno čiščenje obraza

separator

Pred ultrazvočnim čiščenjem obraza se opravi ritual, ki pripravi osebo za postopek. Na koži se nanaša losjon ali gel s sadnimi kislinami, ki razrahljajo kožo in komedone.

Samo čiščenje obraza se izvaja s pomočjo šobe, skozi katero se na kožo prenašajo ultrazvočni valovi. Takrat se izvaja vibracijska masaža na celični ravni.

“Prednosti: Ta opisan način pomaga očistiti kožo od keratiniziranih lusk, stimulira krvni pretok, pretok kisika v kožo in metabolizem v celicah ter izboljša tonus povrhnjice.”

“Slabosti: Moči zvočnega valovanja, ki se prenaša v kožo, ni dovolj za dvigovanje nekaterih komedonov na površino. Takšni globoki komedoni ostanejo v notranjosti por. Ultrazvočno čiščenje obraza izvede samo mehki peeling obraza.”

Vakumsko čiščenje obraza

separator

Vakumsko čiščenje obraza se izvaja s posebno šobo, ki črpa zrak pod negativnim tlakom.

“Prednosti: Čiščenje izboljša prekrvavitev, pomaga hitro raztapljati stoječe elemente (kapilarne mreže, sledi po aknih), spodbuja celično presnovo.”

“Slabosti: Čiščenje je površinsko, včasih nekateri mrtvi delci kože niso odstranjeni, sledi lahko ostanejo na površini povrhnjice.”

Mehansko čiščenje obraza

separator

Mehansko čiščenje obraza je preizkušen postopek in morda en od najučinkovitejših metod čiščenja obraza.

Pred postopkom mehanskega čiščenja obraza kozmetičarka izvaja številne pripravljalne postopke, da bi se izognila negativnim posledicam, ki smo jih omenili v začetku. Skrbna priprava omogoča, da se povrhnjica hitro znebi vnetja in pripomore k hitrejši regeneraciji kože po čiščenju.

Za začetek kozmetičarka naredi dva pilinga: encimsko in kemično, ki pomagata očistiti povrhnjico in odstranita odmrle kožne delce.

Nato se na kožo aplicira se maska za mehčanje epidermisa in odpiranje por. Sestava maske mehča komedone v globokih plasteh kože, ki ima protivnetne in antiseptične učinke.

Potem sledi mehansko čiščenje obraza. Kozmetičarka usmerja svetlobo na obraz, preko povečevalnega stekla ter s sterilnimi rokavicami stiska ogrce. Če je comedon zrel, ampak zaprt, kozmetičarka odmakne pokrov komedona in s pomočjo sterilne igle izvleče njegovo vsebino.

Stiskajo se samo tisti komedoni, ki jih je mogoče mehanično odstraniti. Ker nekateri komedoni pri prvem obisku ne bodo dozoreli za čiščenje, se očistijo po tretjem ali četrtem obisku in sicer to ponovite vsaka dva tedna.

Po čiščenju se obraz obriše se z losjonom.

Da bi zaprli pore in umirili kožo, nanesemo ekstringentno masko, ki se aplicira na obraz za 15 minut.

Če imate zdravstvene težave ali hormonske motnje, potem potrebujete pogosto čiščenje obraza. Praviloma se po prvih obiskih pogostost obiskov zmanjša na enkrat mesečno.

“Prednosti: Koža je dobro očiščena od komedonov in očiščena od mrtvih celic.”

“Slabosti: Mehasko čiščenje je dolgo in dovolj boleče. Kasneje se lahko na koži pojavi vnetje, ki bo izginilo v nekaj dneh. Prav tako se lahko začne luščiti epidermis, vendar se teh težav z lahkoto znebite, če uporabljate pilinge s sadnimi kislinami in dobro vlažilno kremo z encimi.”

Kemično čiščenje obraza

separator

Kemično čiščenje obraza (kemični piling) je dobra alternativa mehanskemu čiščenju. Tako čiščenje obraza ni tako boleče, vendar so tukaj nekatere posebnosti.

Kemično čiščenje obraza je nadzorovana kemična opeklina na koži, ki se izvaja z namenom zravnati zgornje plasti povrhnjice, se znebiti mrtvih celic in komedonov. Med postopkom se uporabljajo sadne, retinolove ali salicilne kisline. Te kisline odstranijo površinsko plast in izenačijo debelino povrhnjice.

Za lažje prodiranje kislin v kožo, je nujno mesec dni pred postopkom uporabljati kozmetiko za domačo nego s sadnimi kislinami.

Iste proizvode bo treba uporabljati v obdobju regeneracije kože po pilingu. Sadne kisline vlažijo in spodbujajo aktivno regeneracijo kože.

“Prednosti: Kemično čiščenje obraza ne pomaga samo odstraniti komedone, temveč tudi zgladi kožo, da morebitne brazgotine postanejo manj opazne. Sadne kisline imajo anti-aging učinek na kožo, stimulirajo proizvodnjo kolagena in elastina v globokih pihasteh usnjic, ki so odgovorni za elastičnost naše kože.”

“Slabosti: Takoj po postopku na koži nastane plast rjave skorje, in se priporoča, da za 3-4 dni po kemičnem luščenju ostanete doma. V obdobju po pilingu je tveganje hiperpigmentacije, zlasti pri predstavnikih 3-4 fototipa kože (bolj temne, rjave barve). Iz tega razloga se priporoča, da preden greste ven v obdobju enega meseca po postopku kemičnega čiščenja obraza uporabljati kremo z zaščitnim faktorjem najmanj SPF30, pa tudi sredstva z encimi, ki zavirajo nastanek pigmenta – to so kreme za beljenje kože in serumi, ki aktivno zavirajo proizvodnjo melanina (pigmenta) v koži.”

Zakaj se odločiti za nego obraza v Studiu Viktorija?

separator

 1. Zaradi strokovnosti.
 2. Zaradi dolgoletnih izkušenj.
 3. Zaradi uspešnega pomlajevanja kože.
 4. Ker se stranke vedno znova vračajo zadovoljne in se zahvaljujejo.
 5. Pri nas vam bom pomagala in svetovala do lepšega in zdravega obraza.

Sprejem naročil

separator

Delovni čas

separator

ponedeljek14:00 - 20:00
torek08:30 - 16:00
sredaZAPRTO
četrtek14:00 - 20:00
petek08:30 - 16:00
sobotaZAPRTO
nedelja in praznikiZAPRTO

Rezervacija termina

separator

  Dovolim, da uporabite moje podatke za namen priprave ponudbe, pogodbe in komunikacijo poslovnega sodelovanja.

  Pogoje poslovanja si preberite tukaj.

  Naša lokacija

  separator

  Zaradi GDPR zakona potrebujemo za ogled Google Maps tvojo privolitev. Podrobnosti na strani Splošni pogoji podjetja.
  Sprejmem

  “Zato ne odlašajte in si še danes rezervirajte termin obiska.”

  NAROČI SE