Project Description

Nega obraza je niz postopkov, ki so namenjeni ohranjanju in krepitvi kože. Nega obraza obstaja na različnih ravneh v življenju vsakega posameznika in se lahko razlikuje od preproste uporabe mila in losjona do bolj zahtevnih tretmajev, takih, kot terapija proti starostnim spremembam, odstranjevanju odmrlih celic (pilingu), osvetlitve tona kože, diamantnemu, ultrazvočnemu ali globinskemu čiščenju itd.

Nega obraza in nasveti za njo povzročajo veliko zanimanja v številnih in različnih skupinah prebivalstva. Vsakdo si želi lepo zgledati in biti siguren v svoji privlačnosti.

nega obraza
“Trajanje nege obraza: 75 minut.”

Čemu je namenjena nega obraza?

separator

Naša koža je najbolj odprt del telesa, ki je stalno izpostavljen zunanjim stresom. Vremenske razmere, delo v zaprtih prostorih in onesnaževanje lahko povzročajo težave na koži. Nega obraza je namenjena za to, da pomagamo koži ohraniti lep videz, čistočo in svežino. Nega obraza je izraz, ki nosi drugačen pomen za različne ljudi. Da je nega obraza za vas popolna in da pravilno razumete nasvete o negi, morate poznati svojo kožo in katere funkcije ona opravlja. To znanje vam bo zagotovo pomagalo, da bo nega obraza opravljena na najboljši način.

“Nega obraza je namenjena za to, da pomagamo koži ohraniti lep videz, čistočo in svežino.”

Struktura kože

separator

Koža je sestavljena iz treh plasti: povrhnjice, usnjice in podkožja. Podroben opis nam bo pomagal razumeti, kakšne pomembne funkcije opravljajo posamezne plasti kože in kako med seboj sodelujejo.

Plast povrhnjice je sestavljena iz petih plasti celic, ki so odgovorni za različne funkcije kože na splošno. Plast povrhnjice vsebuje melanin, ki je odgovoren za potemnitev kože, kadar smo izpostavljeni ultravijoličnim žarkom.

Plast dermis se sestoji iz vezivnega tkiva in dejansko predstavlja kožo. Znojnice in lojnice, živčni končiči in brsti, žile in lasni mešički se nahajajo v dermisu. Prav v tej plasti kože se pojavi večina procesov, povezanih s staranjem.

Podkožje je namenjeno skladiščenju in kopičenju osnovnih hranil.

Znojnice so odgovorne za odpravo in delni umik iz telesa topnih v vodi odpadkov. Lojnice izločajo loj, ki namaže površino kože, kar preprečuje prekomerno suhost in razpoke. Blokade in zastoji v delovanju znojnic in lojnic so glavni vzroki za nastanek številnih težav s kožo.

“Znojnice so odgovorne za odpravo in delni umik iz telesa topnih v vodi odpadkov.”

Nega obraza in njeni postopki

separator

Najbolj priljubljena in učinkovita nega obraza, ki daje največji pozitiven učinek, vključuje čiščenje, piling, vlaženje in zaščito pred soncem.

nega obraza - ciscenje koze

Prvi korak: čiščenje

separator

Postopek čiščenja je najbolj pomemben za nego kože. Čiščenje se izvaja pred vsem zato, da se odstranijo ličila, loj, znoj, prah in očistijo kožne pore.

V tem primeru kozmetičarka mora izbrati dobro čistilno sredstvo za kožo, na katerega se bo koža dobro odzvala.

Strokovnjaki priporočajo, da bi se izognili uporabi mila, saj pospešuje dehidratacijo kože. Francoski kozmetolog Ron Berg, v svoji knjigi “Beauty”, je dejal: “Z milom se lahko dotikate le kože od vratu navzdol.”

Nega obraza se začne z uporabo čistilne kreme, brez uporabe vode. Lahko si izberete kombinirano varianto: odstranite ličila s sredstvom za odstranjevanje ličil in uporabite ustrezno vaši koži čistilno sredstvo z vodo. Uporabljajte samo toplo vodo. Nikoli ne umijte obraz s vročo ali zelo mrzlo vodo. To lahko negativno vpliva na delovanje kapilar.

Jutranja nega obraza se začne z umivanja in sicer samo z vodo. To je običajno dovolj, da odstranimo odvečno nočno vlaženje kože. Po tem sledi uporaba ustreznega tonika in dnevne kreme.

Drugi korak: luščenje

separator

Nega obraza z pilingom usmerjena na odstranitev zgornje plasti odmrlih celic, ki delajo kožo pusto, hrapavo in neprijetno na otip. Večina kozmetičark meni, da luščenje kože enkrat na teden ohranja kožo sijočo celo leto.

Večina ljudi pogosto spregleda luščenje kože, vendar če bo vasa nega obraza vsebovala redni piling kože, boste zelo hitro opazili razliko. Po mnenju Rona Berga je eden od razlogov, zakaj je moška koža videti mlajša od ženske, je to, da si moški vsak dan luščijo povrhnico kože, ko se brijejo.

Obstaja več načinov za piling kože: mehanske in kemične pilinge, diamantni in ultrazvočni piling.

Najbolj preprosta nega obraza s pilingom je mehanski piling. Uporabljajte nežen piling z drobnimi delčki. Veliki delčki v cenejših kozmetičnih proizvodih lahko strgajo kožo in povzročijo več škode kot koristi.

Nega obraza s kemičnim pilingom je usmerjena na odstranitev odmrlih celic povrhnice s pomočjo različnih kemičnih agentov, v osnovnem s kislinami.

Kuro za površinski piling izvajajo enkrat letno. Sredinski piling – od dva do šest krat v življenju. Globinski piling – do trikrat v celotnem obdobju življenja.

Nega obraza z diamantnim ali ultrazvočnim pilingom se izvaja v kozmetičnem salonu.

Tretji korak: vlaženje

separator

Glavni zakon lepote kože govori o tem, da morate vlažiti kožo ne glede na tip kože. Tudi če je vaša koža mastna, je prav tako potrebna hidratacije. Edina izjema je aknasta koža. Za tak tip kože obstaja posebna nega obraza. Koliko treba vlažiti kožo? Vaša koža vam bo povedala, kdaj in koliko potrebuje vlage in prehrane. Toda bodite previdni, če boste pretiravali, lahko zamašite pore. Kaj pa nega kože okoli oči? Koža okoli oči ne vsebuje maščobna tkiva, je zelo tanka, občutljiva in zato se na tem področju prezgodaj pojavijo gube. Nega očesnega predela obraza se izvaja s posebno kremo za kožo okoli oči, katera povzroča na videz “zadebelitev” tega področja. Zato kozmetičarke zelo priporočamo uporabo kreme za okoli oči.

Četrti korak: zaščita pred soncem

separator

Nega obraza s kremo, ki vsebuje SPF factor, je priporočljiva za zaščito pred soncem. Dermatologi in kozmetičarke trdimo, da je zaščita pred soncem pomemben del nege obraza. Sonce in njegovi žarke so en od razlogov za pojav gub, starostnih peg in drugih težav s kožo. Po mnenju strokovnjakov je zelo pomembno, da se krema s SPF faktorjem uporablja za zaščito pred soncem tudi v zimskem času in v oblačnih dneh od zgodnjega otroštva . Za zaščito pred soncem uporabljajte kreme s širokim spektrom SPF (vsaj 15).

“Najbolj učinkovita nega obraza, ki daje največji pozitiven učinek, vključuje čiščenje, piling, vlaženje in zaščito pred soncem.”

Nega obraza in splošna priporočila

separator

Zdrava prehrana. Zdrava hrana vodi do zdrave kože.

Spanec. Morate spati devet ur vsako noč, ker se koža regenerira, ko spite.

Čiščenje telesa. Izločanje strupov pomaga ohranjati zdravje kože.

Emocije. Negativna čustva lahko prispevajo k pojavu izpuščajev in rdečice na koži. Zato se več krat nasmehnite.

Telovadba. Globoke dihalne vaje so kozmetični postopki, še posebej, če se pljuča polnijo s čistim in svežim zrakom. Kisik je bistven element za kožo.

“Nega obraza se mora redno opravljati v celoti in mora biti sprecialno prilagojena potrebam vaše kože.”

Zakaj se odločiti za nego obraza v Studiu Viktorija?

separator

 1.  Zaradi strokovnosti.
 2. Zaradi dolgoletnih izkušenj.
 3. Zaradi uspešnega pomlajevanja kože.
 4. Ker se stranke vedno znova vračajo zadovoljne in se zahvaljujejo.
 5. Pri nas vam bom pomagala in svetovala do lepšega in zdravega obraza.

Sprejem naročil

separator

Delovni čas

separator

ponedeljek14:00 - 20:00
torek08:30 - 16:00
sredaZAPRTO
četrtek14:00 - 20:00
petek08:30 - 16:00
sobotaZAPRTO
nedelja in praznikiZAPRTO

Rezervacija termina

separator

  Dovolim, da uporabite moje podatke za namen priprave ponudbe, pogodbe in komunikacijo poslovnega sodelovanja.

  Pogoje poslovanja si preberite tukaj.

  Naša lokacija

  separator

  Zaradi GDPR zakona potrebujemo za ogled Google Maps tvojo privolitev. Podrobnosti na strani Splošni pogoji podjetja.
  Sprejmem

  “Zato ne odlašajte in si še danes rezervirajte termin obiska.”

  NAROČI SE