Project Description

Klasična pedikura, aparatna pedikura, medicinska pedikura, SPA pedikura, evropska pedikura, japonska pedikura, brazilska pedikura in podobno so danes vrste pedikur, ki se najbolj pogosto izvajajo.

pedikura
“V tem članku bom predstavila najbolj popularne vrstah pedikure in sicer klasično, aparatno in SPA pedikuro.”

Kaj je klasična pedikura?

separator

Klasična pedikura je nujen higienski postopek za nego stopal in nohtov.

Stopala imajo veliko število živčnih končičev, ki vplivajo na delovanje notranjih organov zato je stalna in temeljita skrb za stanje nog in nohtov del zdravega načina življenja.

Klasična pedikura ima ogromno število podpornikov, vendar veliko nasprotnikov. Danes mnoge ženske raje izbirajo evropsko metodo nege nohtov in stopal, torej pedikuro brez odstranjevanja kutikule in trde kože na podplatih s pomočjo rezila. Ta trend je zelo pozitiven in se v celoti upravičuje, čeprav v mnogih primerih pride do reševanja stanja s pomočjo klasične pedikure.

Klasična pedikura se imenuje drugače tudi mokra pedikura, ker na začetku stopala namočijo v vodi. To je predhodno namakanje stopal, ki klasično pedikuro razlikuje od aparatne pedikure, kjer se postopek oskrbe izvaja s pomočjo brusilne šobe in pilice za suho kožo. Obstajajo primeri, ko je uporaba klasične pedikure preprosto nujna: zelo zadebeljena, suha in razpokana koža na podplatih, ko stranka preveč zanemari svoja stopala.

“Klasična pedikura je nujen higienski postopek za nego stopal in nohtov.”

Kakšen je postopek klasične pedikure?

separator

Da se med klasično pedikuro počutite varno in udobno, naj pedikuro opravlja izkušena strokovnjakinja.

Postopek pedikure vključuje naslednje korake:

 • pripravljalno fazo, ki vključuje odstranjevanje laka za nohte, pregled nog, nanos kreme za mehčanje trde kože,
 • namakanje stopal v posebni topli kopeli z zelišči in razkužili. Po potrebi se uporabljajo posebna sredstva za odstranjevanje utrujenosti nog, obnovitev prekrvavitve, mehčanje kože, zdravljenje razpok in ran,
 • obdelava stopal: odstranjevanje trde kože in otiščancev s pomočjo brusilne pilice za trdo kožo in rezila,
 • obrezovanje in oblikovanje nohtov s škarjami ali klešči za nohte. Za korekcijo nohtov se uporablja pilica za nohte,
 • odstranjevanje nohtne kutikule po njenem mehčanju,
 • lakiranje nohtov,
 • izvajanje masaže stopal in prstov, z nanosom maske ali kreme za nego kože stopal.
“Klasična pedikura se opravi v roku ene ure ali več, odvisno od stopnje urejenosti stopal stranke.”

Klasična pedikura in kontraindikacije

separator

Postopek se na prvi pogled zdi popolnoma neškodljiv, vendar obstajajo kontraindikacije.

Klasično pedikuro ni mogoče izvesti z naslednjimi boleznimi:

 • maligne formacije,
 • hemofilija in krvni strdki,
 • diabetes,
 • virusni hepatitis,
 • bolezni krvi,
 • oslabljena odpornost,
 • gljivične in druge kožne bolezni.

Klasična pedikura se izvaja s sterilnim orodjem v skladu z vsemi higienskimi pravili in zahtevami. Mimogrede, v državah Južne Azije klasično pedikuro izvajajo  praktično na vsakem koraku. Aparatno pedikuro pa ignorirajo ne zaradi oddaljenosti od civilizacije. Klasična pedikura je povišana na čin kulta zaradi mentalitete vzhoda, kjer je dotik z rokami in masaža počitek in obnavljanje nog.

“Pravočasna in redna nega nohtov ter kože stopal ni raskošje, ampak obvezen higienskih postopek, ki omogoča, da so vaša stopala lepa, urejena, in zdrava, vi pa samozavestni in dobre volje.”

Kaj je aparatna pedikura?

separator

To je pedikura, ki je narejena s pomočjo naprave z brusilnimi šobami.

Strokovnjakinje pravijo, da se je ta vrsta pedikure »rodila« v Nemčiji. In to ni presenetljivo. Navsezadnje so Nemci v vseh pogledih vedno bili pedantni in še toliko bolj glede telesa.

Aparatna pedikura in njeni postopki

separator

Aparatna pedikura ne predvideva tradicionalnega namakanja stopal. Uporabljajo se samo sredstva za razkuževanje in mehčanje kože. Prsti so namazani s posebno tekočino za trde nohte. Ta sredstva vplivajo samo na mrtva področja kože, in ne vplivajo na zdravo kožo. Zaradi tega selektivnega delovanja se zmanjša tveganje poškodb in okužbe s kožnimi boleznimi.

Pedikerka ne bo rezala mrtve kože. Ta postopek je v aparatni pedikuri nadomeščen s posebnimi manipulacijami. Naprava s posebnimi brusilnimi šobami obdeluje stopala. Šobe so predhodno razkužene in izbrane posamezno. Naprava je podobna ročaju, na katerega pritrdijo različne šobe. Nekatere šobe imajo grobo in druge zelo dobro abrazivnost. Za to napravo obstajajo tudi zelo majhne in ozke šobe za težko dostopne predele na nohtih. Postopek je povsem ne boleč in ne prinaša nelagodja.

Zaključi se postopek z nanašanjem kreme za stopala in masažo. Po želji na koncu sledi še lakiranje nohtov.

“Pri aparatni pedikuri se uporabljajo samo sredstva za razkuževanje in mehčanje kože.”

Kakšne so prednosti aparatne pedikure?

separator

Ker ima stopalo veliko živčnih končičev je aparatna pedikura lahko tudi akupresurna masaža in prinaša korist celemu organizmu.

Stari in trdi otiščanci se zelo lepo odstranjujejo s pomočjo aparatne pedikure s posebnim borom. Med postopkom se zdrava koža ne poškoduje, odstrani se le otiščanec.

Kutikulo vedno odrežemo med klasično pedikuro. S strojno pedikuro kulikulo odstranijujemo s posebno šobo.

Za sladkorne bolnike je takšna pedikura priporočljiva. Postopek aparatne pedikure je popolnoma varen in ne poškoduje kože. To pomeni, da ni nobenega najmanjšega stika s krvjo, prav tako so izključena tveganja okužbe.

“Aparatna pedikura odpravlja tudi utrujenost in občutek težkih nog.”

Kaj je SPA pedikura?

separator

To je pedikura za relaksacijo z uporabo sodobne kozmetike, zdravilnega blata, termalne vode, ekstrakta alg in drugih naravnih snovi. Postopek SPA pedikure zagotavlja celovito nego stopal.

pedikura - poseg

S čem se odlikuje SPA pedikura?

separator

Njena glavna razlika od klasične pedikure je ta, da je SPA tehnika pedikure popolnoma neinvazivna. To pomeni, da celovitost kože ni poškodovana, nič ni brušeno ali rezano. Groba koža, kurja očesa in otiščanci se odstranijo tako, da jih raztopimo s posebnimi sredstvi.

SPA pedikura in njeni postopki

separator

Prvi korak vključuje parjenje stopal v vodi s temperaturo ni ne manj, kot 38 stopinj. Izvaja se sanitarna obdelava stopal. Antiseptična kopel pripomore k čiščenju in mehčanju kože in nohtov na nogah.

V kopel dodamo posebne pripravke in izdelke, ki zelo dobro pripravijo stopala za nadaljnji postopek. Uporabimo lahko tudi hidromasažne kopeli z morskimi solmi.

Drugi korak SPA pedikure je piling. On omogoča učinkovito odstranjevanje odmrlih celic kože. Obstaja veliko število pilingov, ki vsebujejo morsko sol ali pesek, delčke grozdnih ali mareličnih pešk ter alfa-hidroksične kisline. Piling bo pripravil stopala za postopek obdelave stopal s posebnim serumom za raztapljanje keratoze. Njegovo delovanje poudari učinek pilinga in dokončno odstrani trdo kožo in otiščance.

Tretji korak SPA pedikure je vlaženje in hlajenje kože stopal.

V tretjem koraku se koža navadno navlaži in ohladi. Za stopala se uporablja večkomponentna vlažilna maska ​​z aromatičnimi olji.

Končni korak SPA pedikure je masaža s hranilno kremo. Vsako stopalo je treba masirati vsaj 5-10 minut. Poleg relaksacije, masaža vpliva na veliko število energijskih točk, ki so osredotočene na stopalu in odgovarjajo za različne organe.

“SPA pedikura ni le skrb za kožo stopal, ampak tudi skrb za lastno zdravje. SPA pedikura vam omogoča izboljšanje svojega počutja in energije.”

Kako pogosto je potrebno opravljati pedikuro?

separator

Učinek in estetski izgled po strokovno opravljeni pedikuri se takoj opazi in traja dlje časa. Pedikura je nujno potrebna za vse osebe, ki negujejo stopala in čuvajo svoje zdravje. Zelo je priporočljivo, da zaradi zdravja in urejenosti stopal, obiščete pedikerko vsaj en krat na mesec.

Zakaj se odločiti za pedikuro v Studiu Viktorija?

separator

 1. Zaradi strokovnosti.
 2. Zaradi dolgoletnih izkušenj.
 3. Ker se stranke vedno znova vračajo zadovoljne in se zahvaljujejo.
 4. Pri nas vam bom pomagala in svetovala kako dosežete lepši in bolj zdrav videz kože.

Sprejem naročil

separator

Delovni čas

separator

ponedeljek14:00 - 20:00
torek08:30 - 16:00
sredaZAPRTO
četrtek14:00 - 20:00
petek08:30 - 16:00
sobotaZAPRTO
nedelja in praznikiZAPRTO

Rezervacija termina

separator

  Dovolim, da uporabite moje podatke za namen priprave ponudbe, pogodbe in komunikacijo poslovnega sodelovanja.

  Pogoje poslovanja si preberite tukaj.

  Naša lokacija

  separator

  Zaradi GDPR zakona potrebujemo za ogled Google Maps tvojo privolitev. Podrobnosti na strani Splošni pogoji podjetja.
  Sprejmem

  “Zato ne odlašajte in si še danes rezervirajte termin obiska.”

  NAROČI SE